Olcsó chatmobilt hoz ki a Nokia

Vágólapra másolva!
A finn gyártó E63-as jelzésű készülékén egyszerű lesz e-mailezni, jegyzetelni vagy chatelni, mivel teljes QWERTY-billentyűzettel szerelik fel, emellett wifizni is lehet vele - nettó ötvenezer forint körüli árért.
Vágólapra másolva!

A Nokia közleménye szerint az új modell a magasabb áron debütált E71-es típus alapjain nyugszik, a két telefon ránézésre is sokban hasonlít: nagy, 2,3 col átlójú fekvő képernyővel, és a szövegbevitelt egyszerűsítő billentyűzettel rendelkeznek, melyen külön gyorsgombokat rendeltek a névjegyzék, a naptár, vagy az e-mailek eléréséhez is. Az E63-as a korábbi modelltől eltérően ugyanakkor csupán 3G és GPRS adatátviteltre képes, nem támogatja az gyorsabb letöltést biztosító HSDPA-t, bár wifi hotspotokra ugyancsak lehet kapcsolódni róla. A készülék alapból 110 megabájt belső memóriát kínál, ezt microSD memóriakártya megvásárlásával tovább lehet bővíteni, a gyártó pedig 1 gigabájtnyi online tárhelyet is biztosít a telefont vásárlóknak.

Az új, olcsóbb mobil készülékháza fémből készültm, így feltehetően strapabíróbb lesz az az E71-es műanyagjához képest. Az E63-ast választóknak a GPS-navigációt is nélkülöznie kell, ugyanakkor a telefon az előző modellnél rosszabb minőségű, 2 megapixeles, fix fókuszú digitális fényképezővel szerelték fel. A vörös és kék színben hamarosan boltokba kerülő telefonhoz szabványos mini-jack csatlakozós fülhallgatót, Bluetooth-eszközöket is csatlakoztatni lehet, Symbian Series 60 operációs rendszere pedig böngészőt és multimédiás alkalmazásokat is tartalmaz.