Elkészült Dick Tracy legújabb mobilja

Vágólapra másolva!
Várhatóan már 2009-ben az európai boltokba kerülhet az LG cég leginkább Dick Tracy-képregényekből ismert, karóra kivitelben készülő mobiltelefonja, amely olyan extrákat kínál, mint a nagysebességű mobilinternet, a videohívás, vagy az mp3-zenék lejátszása.
Vágólapra másolva!

A hivatalosan GD910-es típusjelzésű, "3G óramobil" néven emlegetett készülék csupán 1,3 centiméter vastag, fedlapját pedig miniatűr, mintegy 3,6 centiméteres átlójú érintőképernyővel szerelték fel, ezen keresztül lehet menüjében barangolni vagy tárcsázni is. Ugyancsak a miniatűr házba rejtettek egy mikrofont, egy digitális kamerát és egy hangszórót is, ráadásul a készülék Bluetoothon keresztül más eszközökhöz is tud csatlakozni, hangfelismerésre és szöveges információk lejátszására is képes.

Forrás: [origo]

A csuklón viselhető mobiltelefon emellett a HSDPA technológiának köszönhetően gyors, 7,2 megabit/s-os letöltési sebességre képes, de egyes források szerint akár wifi-hotspotokhoz is tud kapcsolódni és vízálló, bár ezt még nem erősítették meg. Meglepő módon a telefon elsőként Európában kerül majd a boltokba, bár premierjének ideje és ára egyelőre nem ismert. A készüléket elsőként a Las Vegas-i CES kiállításon mutatják majd be a nagyközönségnek a jövő héten.