3D-s mozizás mobiltelefonon

Vágólapra másolva!
Speciális szemüveg viselésére sincs szükség ahhoz, hogy a japán Hitachi új mobilján olyan térhatású képet kínáló filmeket nézzen az ember, amelyek az IMAX-mozikból lehetnek ismerősek és virtuálisan kiemelkednek a kijelző síkjából.
Vágólapra másolva!

A Wooo H001-es típusjelzésű mobiltelefont a múlt hónapban kezdte árulni Japánban a KDDI mobilszolgáltató. A készüléket ötvenezer jenért, vagyis nagyjából százhúszezer forintnak megfelelő összegért lehet megvenni. A készülék extrája, hogy 3,1 colos LCD-je speciális kivitelű, hasonló elven működik, mint az IMAX-mozikban használatos szemüveg: használójának két szeme számára más-más képet továbbít, így keltve a térhatás érzetét. Ugyanakkor a Wooo H001-est használó úgy élvezheti készülékén a 3D-s képsorokat, hogy ehhez ehhez nem szükséges külön szemüveget felvennie - adta hírül az AP hírügynökség.

Forrás: [origo]

Bár a külön gomb lenyomásával aktiválható funkció mindenképpel elismerésre méltó, az azért kérdéses, hogy a mindennapi használat során mennyire hasznos a technológia, mennyi ideig szórakoztató mondjuk a képernyőből kiemelkedő menüt bámulni, amely azért a felhasználó szemét is jobban fárasztja a hagyományos LCD-knél. A 3D-s megjelenítés mellett a készülék 5 megapixeles, autofókuszos kamerával és integrált szótárprogrammal is fel van szerelve, ezenkívül digitális tévé- és rádióadásokat is tud fogni - bár ez utóbbiakból csak a Japánban és Brazíliában használatos 1Seg formátumban sugárzott csatornákat. Ennek megfelelően egyelőre nem tervezik a 3D-s mobiltelefon bevezetését a szigetországon kívül.