Lenovo X1 csúsztatható billentyűzettel

Vágólapra másolva!
A Lenovo bemutatta legújabb érintés érzékeny mobiltelefonját, az X1-est, amely 3,2 inches WVGA kijelzővel és elcsúsztatható billentyűzettel rendelkezik.
Vágólapra másolva!

A Lenovo a korábbi iPhone-klónja után most úgy tűnik egy kialakítás szempontjából jóval hétköznapibb telefonnal kíván előrukkolni. A Lenovo X1, amely elnevezésében elsőre a Sony Ericsson megegyező terméknévvel ellátott okostelefonjára emlékeztet, első ránézésre modern megjelenésével és letisztult külalakjával emelkedik ki a szürke telefonok táborából.

A Lenovo új telefonjának felhasználói felületét a egyszerűen csak Touch Dream-nek keresztelte el, amely újfent közel el a HTC által alkalmazott TouchFlo elnevezéshez. A kezelőfelület ennek megfelelően teljesen érintés érzékeny. Ezen túlmenően, az előzetesen megjelent fotók alapján a kijelzőn egy Samsung termékeiből ismerős, kézzel vezérlehető operációs rendszer felülete köszön vissza.

Forrás: [origo]

A Lenovo X1 természetesen a kor elvárásainak megfelelően beépített GPS-el rendelkezik, illetve a belső memóriáját microSD kártyával lehet bővíteni. A mindössze 12.5 milliméter vastagságú telefonban adatkommunikációs szempontból csak az EDGE található meg, de annak fényében, hogy a készülék egyelőre csak Kínában lesz megvásárolható, ez némileg érthető.