Vízálló, napelemes mobil Japánból

Vágólapra másolva!
A hátoldalán lévő napelemekkel tölteni lehet, de wifi, GPS, digitális kamera is helyet kapott a Sharp új mobilján, amelyet ráadásul még a fröccsenő víz sem tesz tönkre.
Vágólapra másolva!

A japán KDDI mobilszolgáltató kínálatában már a második olyan mobiltelefon jelenik meg, amely a hátoldalába beépített napelemeket tartalmaz. Ezek segítségével megfelelő fényviszonyok mellett két órányi töltés tíz percnyi beszélgetéshez, vagy kétórányi készenléthez elegendő energiával látja el a készülék akkumulátorait. A töltöttség állapotát a telefonon egy mini, 1,1 col átlójú, energiatakerékos e-tinta kijelző mutatja, ez ugyanis csak a kép tartalmának megváltoztatásához igényel energiát, a megjelenítéshez magához nem.

Forrás: [origo]

A Sharp SH002-es készülék fröccenő víznek és rázkódásnak is ellenáll, főképernyője pedig jókora, 3 col átlójú, és felbontása is elég nagy: 480x854 pixeles - bár az Electronista kütyüblog beszámolója szerint ez már standardnek számít az újabb modellek esetében a japán piacon. Extrái közé az 5 megapixeles, képstabilizáatorral és autofókusszal ellátott digitális kamera, a wifi, a GPS, illetve a digitálistévé-tuner számít, memóriája microSD-kártyával bővíthető, legfeljebb 2 gigabájtosra. A telefonhoz egy olyan szoftvert is adnak, amellyel monitorozni lehet az elégetett kalória mennyiségét, ha Bluetoothon keresztül lépésszámlálót kapcsolnak hozzá, ezenkívül az ország golfpályáinak térképei is megtalálható rajta. A készülék június végén jelenik meg a japán boltokban, ára egyelőre nem ismert.