Biomobilt hoz ki a Samsung

Vágólapra másolva!
Egy amerikai mobilszolgáltató kínálatában megjelenő Samsung Reclaim készülék borítása  hulladékként hamar lebomló bioműanyagból készül, és a készülék alkatrészeinek zöme is újrahasznosítható.
Vágólapra másolva!

A Blackberry készülékekhez hasonlóan teljes billentyűzettel készült mobiltelefon augusztus közepétől lesz kapható. A Samsung Reclaim érdekessége, hogy a készülékház közel fele bioműanyagból készült, amelynek előállításához petróleum helyett kukoricalisztet alkalmaznak, de a teljes készülék alkatrészeinek 80 százaléka újrahasznosítható.

Ezen kívül ha a telefon töltése befejeződött, a töltő egy jól látható fény kigyulladásával jelzi tulajdonosának, hogy most már kihúzhatja azt a konnektorból. A Reclaim modell mobilinternetes funkciói mellett beépített digitális kamerát és GPS-t tartalmaz, használati utasítást pedig nem tartalmaz a doboza, ezt az ügyfelek az internetről tölthetik le hozzá.

Forrás: [origo]

A telefon ára utólagos árvisszatérítés után 50 dollár, vagyis nagyjából tízezer forintnak megfelelő összeg, a készüléet a Sprint Nextel nevű szolgáltató árulja majd a tengerentúlon két éves hűséggel. Amerikai riválisai közül a T-Mobile USA árusít még egy Nokia Evolve nevű alsókategóriás öko-mobilt. A Sprint Nextel tervei szerint nyolc éven belül már az általa értékesített készülékek 90 százalékát fogja újrahasznosítani.