Idehaza is kapható az átlátszó telefon

Vágólapra másolva!
Az LG év elején mutatta be az első átlátszó billentyűzetes mobiltelefont, amely már a rajzasztalon formatervezési díjat kapott. A készüléket most hozták forgalomba Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Az LG GD900 Crystal egy szétcsúsztatható mobiltelefon, amelynek különlegessége, hogy a billentyűzete átlátszó műanyagból készült, amely érintésérzékeny is egyben. A telefon ezen kívül egy 3 hüvelykes teljes érintőképernyővel is rendelkezik, amelynek 3D-s kezelőfelülete van. A Crystal telefon fényképezője 8 megapixeles, autofókuszos, és a mobil beépített wifi-csatlakozóval is rendelkezik, és a leggyorsabb, 7,2 megabites HSDPA-kapcsolatra képes.

Forrás: [origo]

A készüléket már 2005-ben megálmodta Younghou Kim, az LG vezető designere, és 2006-ban ő és csapata díjat nyert vele a koreai ipari formatervezési kiállításon. A tervező szerint a legnagyobb kihívást az okozta, hogy a prémium telefon minden elvárt funkciót biztosítani tudjon úgy, hogy azok beleférnek a kis méretű, kecses készülékbe.

Átlátszó mobilt már sokan terveztek, de az LG valósította meg először, a modellt idén év elején a barcelonai Mobile World Congress szakkieállításon mutatták be. Az érintős billentyűzet láthatatlan áramkörei egy átlátszó filmrétegben futnak végig, amely egyben az érintésérzékeny kezelőfelület lelke. Az elegáns megjelenésű GD900-ast az LG Moible márkaboltban lehet megvásárolni Budapesten, a Mammut II. bevásárlóközpontban, 150 ezer forintos áron.