Börtön jár a szex-sms-ért Kínában

Vágólapra másolva!
Börtön fenyegeti azokat, akik szexuális tartalmú sms-eket küldözgetnek mobiltelefonjukról Kína egy északi tartományában, Honanban.
Vágólapra másolva!

A Kínai Kommunista Párt egy helyi alapszervezete 480 ülést tartott a problémáról, mígnem arra jutott, hogy már egy erotikus tartalmú mobiltelefonos üzenetért is börtön járjon, bár csak 5 napnyi, viszont három üzenetért csak 10 napot kell a delikvensnek a rácsok mögött töltenie, nem 15-öt.

Ezen kívül 500 jüan - azaz csaknem 15 ezer forintnyi - bírságot is rásóznak a vétkesre.A szigort az alpári szexüzenetek váltották ki, bár feltehetően a csupán finom erotikát sugalló smsek küldőire is ráhúzhatja ezek után a hatóság a szabálysértés vétkét. A rendelkezésről a China Daily című, angol nyelvű kínai napilap adott hírt. Az újság megszólaltatta az "utca emberét", illetve asszonyát is, egy 26 éves nőt. "Teljes mértékben a szabályozás mellett vagyok. Nagyon kellemetlen mocskos sms-eket kapni férfi barátaimtól, de még borzasztóbb idegenektől. Viszont viccnek fogom fel, ha barátnőimtől érkezik ilyen üzenet" - idézte a lap a nép hangjaként megszólaltatott nőt.