Véres oktatófilm a vezetés közbeni sms-ezés ellen

Vágólapra másolva!
A brit tinédzserek körében elterjed elfoglaltságnak számít a folyamatos sms-ezés - akár még vezetés közben is. A walesi Gwent rendőrsége úgy döntött, elrettentő mozival vet véget ennek a gyakorlatnak.
Vágólapra másolva!

A gwenti rendőrkapitányág saját költségén, helyi színészek szereplésével forgatta le négyperces oktatófilmjét, amelyet a helyi középiskolákban, közlekedésbiztonsági előadások keretében fognak levetíteni - írja a BBC. A mozit a YouTube-nak és a témát felkapó blogoknak köszönhetően azonban az egész világ még ez előtt megismerhette.

A film szándékosan sokkoló, annak érdekében, hogy elriassza a tinédzsereket a vezetés közbeni sms-ezéstől. Alkotói lassított képsorokon, igen naturalisztikusan mutatják be, mi történik egy autóban ülő lánytársasággal, miután a szöveges üzenetet pötyögő sofőr miatt kitérnek a sávjukból, és két másik kocsival ütköznek.

A filmnek csak kisebb részét tölti a baleset, az ezt követő percekben azt nézhetjük végig, ahogyan a mentők kiemelik a roncsokból a halottakat és súlyos sérülteket. A mozit nem látták el magyarázó feliratokkal, vagy kommentárral: ez az előadást tartó szakember dolga lesz az iskolában.