Olcsó okostelefont hoz ki a Nokia

Vágólapra másolva!
Az új Nokia C5-öst hálózatfüggetlenül nettó 35 ezer forint körüli áron lehet majd megvenni, pedig gyors mobilinternettel, ingyenes gps-navigációval, autofókuszos kamerával is felszerelik.
Vágólapra másolva!

Az új modell külsőre leginkább a korábbi E51/E52-es típusokra hasonlít, azaz teljesen hagyományos, billentyűzettel felszerelt kivitelű. A gyártó bejelentése szerint a készülék a második negyedévben kerül majd a boltokba, és megfizethető árú lesz, mivel kedvezmények nélkül 135 eurós, vagyis 35 ezer forintnak megfelelő nettó áron lehet majd megvenni.

A Nokia C5 ezért cserébe beépített A-GPS-t tartalmaz (ez a mobilhálózatról szerzett információk segítségével hamarabb megtalálja a műholdakat), melyhez ingyenes navigációt is mellékelnek: a kívánt országok térképeit az internetről tölthetik le a tulajdonosok ingyen.A készülék hátlapja és kerete fémből készül, és egy 3,2 megapixeles, automatikus fókuszálásra képes digitális kamerával is felszerelik, amelyet ledes villanó egészít ki. Belső memóriája 50 megabájt, alapcsomagjában viszont egy 2 gigabájtos memóriakártyát is mellékelnek a telefonhoz, amelyet minijack csatlakozóvel szerelnek, így bármilyen fülhallgatót rá lehet dugni.

Forrás: [origo]

Bár a Nokia C5 támogatja a gyors HSDPA mobilinternetes technológiákat, a wifit nem. Ugyanakkor az ismertebb e-mail-szolgáltatásokat - például Gmail, Hotmail, vagy a Freemail - egyszerűen be lehet állítani rajta, emellett a Facebookot és más közösségi oldalak kényelmes elérését is biztosító kliensprogramokat is alapból telepítenek a készülékre.