Billentyűs mobilokkal támad a Microsoft

Vágólapra másolva!
Kin néven lesznek kaphatók a Microsoft saját márkanevét viselő, fiataloknak szánt mobiltelefonjai, amelyek leginkább a közösségi szájtok használatában erősek, mivel teljes billentyűzettel rendelkeznek. Amerikába már tavasszal, Európába viszont csak ősszel érkeznek a készülékek, de áruk még nem ismert.
Vágólapra másolva!

A Kin One a Kin Two nevű készülékeket egyaránt a Sharp gyártja, a telefonok az Egyesült Államokban májusban, Európában azonban csak ősszel jelennek meg a boltokban. Ez utóbbiról egyelőre csak annyit tudni, hogy a német, olasz, spanyol és brit piacon a Vodafone fogja árusítani a készülékeket, amelyeknek még nem ismert az ára. A One és a Two kialakításában jelentősen eltér, az előbbi készülék leginkább egy kettécsúsztatható kavicsra hasonlít, és jóval kompaktabb méretekkel bír a Nokia kommunikátoraira hajazó Two-nál.

Mindkét készülék teljes QWERTY billentyűzettel rendelkezik, melyeket a képernyő alól lehet előhúzni, persze ennek mérete a Two esetében nagyobb. A készülékek képernyője egyaránt érintésérzékeny, azonban a kisebbik One-ba 5 megapixeles, nagy testvérébe viszont 8 megapixeles digitális kamera kerül - ez utóbbi egyébként HD-felbontású videót is tur rögzíteni, ám mindkét eszköz esetében alkalmaznak képstabilizátort és ledes villanót is. Ezeket a készülékeket az Nvidia cég Tegra nevű lapkájával szerelik fel, amely fejlett multimédiás képességekkel bír, így akár 720p felbontású (1280x720 pixel) videók lejátszására is alkalmas.

Forrás: [origo]
A Kin One a kisebbik készülék

Ezek az első mobiltelefonok, amelyekről el lehet majd érni a Microsoft - Magyarországon nem elérhető Zune online zeneáruházát, valamint a Facebookot, a Twittert és más közösségi szájtokat. A cég közlése szerint a telefonok menüjében kedvenc ismerősöket is ki lehet választani, az ő bejegyzéseiknek, fotóiknak nagyobb prioritást biztosít a szoftver, azaz mindig előrébb kerülnek az olvasási listán.

A Microsoft szerint a fejlett mobilinternetes szolgáltatásokat támogató készülékekkel nagyon egyszerűen lehet majd megosztani fotókat, videókat vagy szöveges üzeneteket az ismerősökkel, mivel ezeket csupán egy univerzális mappába kell behúzni a menüben, a feltöltéseket a telefon szoftvere automatikusan elvégzi. Emellett a készülék tulajdonosai egy KIN Studio nevű online szolgáltatást is használhatnak majd, amely tulajdonképpen egy webalapú szerkesztőfelület, melyen időrendben lehet látni és rendszerezni a képeket, s egyfajta automatikus online naplóként is funkcionál majd. Online tárhelyére automatikusan mentésre kerülnek a kontaktok, az üzenetek a fotók és videók mellett.

Forrás: [origo]
A Kin Two nagyobb, de okosabb