Vágólapra másolva!
Az iPhone tulajdonosok a legelégedettebbek készülékükkel, mutatta ki a ChangeWave okostelefonos felmérése. A dobogó második fokán a Motorola, a harmadikon pedig a HTC tulajdonosok állnak.
Vágólapra másolva!

A ChangeWave közvéleménykutató cég 1009 okostelefon-tulajdonossal végzett felmérése szerint messze az iPhone-t használók a legelégedettebbek készülékükkel. A megkérdezettek 77 százaléka nyilatkozott kedvezően a készülékéről. A dobogó második fokán a Motorola készülékei találhatóak. Az Amerikában hatalmas reklámkampánnyal bemutatott Droidot készítő vállalat készülékeivel a felhasználók 64 százaléka volt nagyon elégedett.

Az androidos termékvonal mellett Windows Mobile operációs rendszert futtató készülékeket is gyártó HTC ötven százalék feletti eredménnyel jutott fel a dobogó harmadik fokára. A tajvani gyártó okostelefonjait a vásárlók 51 százaléka találta jónak.

Versenyeztek a szoftverek is

A kérdőív kitért a mobil operációs rendszerekre is. Ezt a verseny is a az Apple nyerte meg, az iPhone OS-t a vásárlók 71 százaléka dicsérte. Nem sokkal maradt le az Android sem, 67 százalék volt nagyon elégedett a Google nevével fémjelzett szoftverrel.

A felmérés során olyan okostelefon-tulajdonosokat kérdeztek meg, akik az elmúlt fél évben vásárolták készüléküket. A statisztikába azok kerültek bele, akik az elégedettséget firtató kérdésre a nagyon elégedett választ ikszelték be.