IPhone-osodik a Blackberry

Vágólapra másolva!
Táblagépet és iPhone-szerű érintőképernyős telefont tervez kiadni a világ második legnépszerűbb okostelefon-gyártója, a Research In Motion.
Vágólapra másolva!

Újabb érintőképernyős, kicsúsztatható billentyűzettel rendelkező telefonon dolgozik a Research In Mostion (RIM), a Blackberry telefonok gyártója. A készüléken a Blackberry OS kiadás előtt álló hatos verziója fut, ami már képes a kétujjas kicsinyítés és lapozás gesztusok érzékelésére is. A Wall Street Journal forrása szerint a készüléken futó szoftver nagyon hasonlít az iOS-hez, még a telefonon tárolt összes adatot átnéző általános kereső is van benne.

A cég nagyobb kijelzőjű berendezésekkel is próbálkozik az amerikai lap szerint. A RIM táblagépe a fejlesztés korai fázisában van, és csak annyit tudni róla, hogy egy Blackberry okostelefonnal összepárosítva tud majd netezni, és anyagokat letölteni a világhálóról. Önálló netezési képességekkel - akárcsak a Palm 2007-ben tervezett Foleo nevű netbookja - nem rendelkezik a Blackberry tablet.

A Research In Motion korábban azt nyilatkozta, hogy a hatos verziószámú Blackberry OS 2010 harmadik negyedévében fog megjelenni, ezért az érintőképernyős okostelefonra sem lehet hamarabb számítani. A kanadai székhelyű cég biztosan uralja az Egyesült Államok okostelefon piacát, világszerte pedig második a Nokia után.