Az Apple szerint szoftverhiba miatt megy el az iPhone térereje

Vágólapra másolva!
Az Apple hamarosan ingyenes szoftverfrissítéssel orvosolja az iPhone 4 térerő-problémáját, amiről a cég azt állítja, egy algoritmus hibája.
Vágólapra másolva!

A készülék gyártója szerint az új iPhone valójában nem elveszíti a térerőt, ha marokra fogják, és a felhasználók leárnyákolják a telefon peremébe épített antennát, hanem eleve rosszul jeleníti meg azt - írja a Wall Street Journal. Mivel a telefon ott is teljes térerőt jelez, ahol valójában nincs, a felhasználóknak nem kell meglepődniük rajta, ha az hirtelen elmegy, vagyis a valódi helyzetnek megfelelő állapotot jeleníti meg a készülék.

"Azok a felhasználók, akik a térerő hirtelen csökkenését tapasztalták, amikor marokra fogták a telefont, valószínűleg éppen egy gyenge térerővel rendelkező területen tartózkodtak, de nem tudhattak erről, mivel a készülék hibásan, öt vonással jelezte ki azt" - áll az Apple közleményében. "A (térerőt jelző) vonások számának nagy csökkenése annak tudható be, hogy eleve nem voltak valósak."

A cég hamarosan olyan szoftverfrissítést ad ki a telefonokhoz, ami annak eredeti partnere, az AT&T saját algoritmusával megegyező módon kalkulálja a térerőt, vagyis nem csapja be a felhasználókat. A marokra fogott iPhone-okon hirtelen eltűnő térerő váltotta ki az első vásárlók körében a legnagyobb felháborodást, amit eddig egyértelműen konstrukciós hibának tudtak be azok, akik tapasztalták, és már perelik is miatta a céget.

Az Apple elnök-vezérigazgatója, Steve Jobs korábban azt a választ adta a problémára, hogy a készüléket nem szabad marokra fogni, akkor nem megy el rajta a térerő, de ez a magyarázat inkább csak felbőszítette a felhasználókat. Az amerikai mobilosoknak így is sokszor meggyűlik a baja készülékkel, mivel azt az USA-ban csak az AT&T telefontársaságnál lehet megvásárolni, a cég mobilhálózatán viszont gyakoriak a túlterhelésből adódó problémák. A hirtelen elvesző térerőt viszont Európában is tapasztalták az iPhone 4-tulajok.