Százmilliárdok mennek pocsékba rossz mobiltarifák miatt

Vágólapra másolva!
Egy brit tarifaösszehasonlító szájt felmérései szerint csak a brit felhasználók évente mintegy 280 milliárd forintnak megfelelő összeget tékozolnak el csupán azért, mert nem a szokásaiknak megfelelő tarifacsomagra fizetnek elő.
Vágólapra másolva!

A Top10.com tanulmánya szerint csak az Egyesült Királyságban évi 800 millió font, vagyis 276 milliárd forintnak megfelelő összeget költenek el feleslegesen a mobilozók.

Ha a hívási, mobilinternetezési és sms-ezési szokásaiknak megfelelő tarifacsomagot választ valaki, akkor a nem optimális csomaggal generált forgalmához képest átlagosan évi húszezer forintnak megfelelő összeget takaríthatnak meg. Az oldal kérdőíves felméréséből az is kiderül, hogy a szigetországi mobilozók 42 százaléka találja túl bonyolultnak a tarifacsomagokat, és 46 százaléka véli úgy, hogy valószínűleg kedvezőtlen csomagot használ.

A tarifaajánló oldal üzemeltetői szerint új előfizetés vásárlásakor, vagy új csomagra átállás esetén érdemes átböngészni a korábbi számlákat, és megnézni azokon a havi átlagos beszédperceket és az elküldött üzenetek számát.