Ingyenes tokkal orvosolják az iPhone 4 problémáját

Vágólapra másolva!
Bár Steve Jobs pénteki sajtótájékoztatóján tulajdonképpen elbagatellizálta az iPhone 4 térerővesztést okozó problémáját, az Apple mégis ingyenes tokot ad a telefont megvásárlóknak, amelyet használva a zavaró jelenség teljesen megszűnik.
Vágólapra másolva!

Tizenöt perces beszédében tulajdonképpen letagadta az iPhone 4 tervezési hibáját az Apple vezérigazgatója. Steve Jobs elmondta, hogy az első hibajelentések után komoly, több millió dollárt felemésztő tesztelésbe fogtak, ami kimutatta, hogy a konkurens okostelefonok is rendelkeznek gyenge pontokkal. Erősen megszorítva csökken a térerőt jelző sávok száma a Blackberry csúcsmodelljén, az androidos HTC Hero-n és a Windows Mobile-t futtató Samsung Omnia II-n is - mondta Jobs.

Hogy a felhasználók mégse érezzék magukat átverve, az Apple mindenkinek ingyenes tokot biztosít a készülékhez, hogy semmiképp se érinthessék meg telefonálás közben az antennákat elválasztó részt a felhasználók. Akik az iPhone 4 beszerzésekor tokot is vettek a telefonhoz, azoknak az Apple visszatéríti a 30 dollárba kerülő plasztik borító árát.

Kevés felhasználót érint a probléma

Az Apple vezére elmondta, hogy az iPhone 4 piacra dobása óta eltelt 22 napban hárommillió készüléket adtak el. A vásárlóknak azonban csak 0.55 százaléka, azaz 15 ezer ember jelezte, a cég ügyfélszolgálatán, hogy gondjai lennének a készülék antennájával.

Forrás: [origo]
Csinos tokot kapnak az iPhone antennájában csalódott vásárlók

Aki elégedetlen a telefonnal, a kérdés nékül visszaviheti az Apple vagy az AT&T telefontársaság üzleteibe a vásárlást követő harmincadik napig. A lehetőséggel csak a vásárlók 1.7 százaléka élt. Ez az arány jóval alacsonyabb, mint a korábbi telefonoknál. Az iPhone 3GS-ről például a felhasználók hat százaléka mondott le a vásárlást követő hónapban.

Nem mutatja a problémát a megszakadt hívások statisztikája sem - állítja Jobs. Az AT&T-től megkapott hálózati adatok szerint az iPhone 4-gyel bonyolított hívások közül csak 1 százalékkal több szakad meg, mint a 3GS-ről kezdeményezett beszélgetések közül. Az adatok bizalmas volta miatt azonban azt nem mondta el az Apple vezére, hogy pontosan hány eldobott hívásról, vagy milyen százalékos értékekről van szó.

Az iPhone 4 antennájának működésével kapcsolatban összehívott sajtótájékoztatón Steve Jobs azt is bejelentette, hogy a készülék 17 újabb országban kapható, ezek között azonban hazánk egyelőre nem kapott helyet.

Nem változik a dizájn

A cégvezető előadását követő kérdések során a meghívott újságírók azért rákérdeztek arra, hogy változtatnak-e az iPhone 4-en, áttervezik-e az antennát az Apple mérnökei. Steve Jobs azt válaszolta, hogy elégedettek a készülékkel, nem fognak rajta változtatni. Hasonló problémákat hallottak az iPhone 3GS-t vásárlóktól is, és mivel az új készülékre jóval kevesebben panaszkodnak, így maradnak a mostani kialakításnál.