Megjelent a Motorola Droid 2 Amerikában

Vágólapra másolva!
Az USA-ban ma kezdődik a forgalmazása a Motorola Droid 2-nek, ami a kihúzható billentyűzetének köszönhetően az egyik legnépszerűbb androidos készülék lehet, főleg, hogy jóval erősebb, mint elődje.
Vágólapra másolva!

A New York Times egyenesen az iPhone legfőbb riválisaként mutatta be a Droidot (Európában Milestone néven ismerhetjük), mivel ez volt az első korszerű androidos okosmobil, aminek kihúzható QWERTY-billentyűzete volt. Így sokakat megnyert magának, hogy ez is egy apphone - vagyis közvetlenül letölthető programokkal használható készülék -, amin viszont nem csak a képernyőn lehet gépelni, hanem valódi gombokon. Ezt ugyanis, bármilyen kiváló is az iPhone virtuális billentyűzete, nagyon sokan hiányolják róla.

A Droid így komoly szereppel bírt az Android platform berobbanásában 2009 novemberében, és mi is csak elismerősen tudtunk nyilatkozni róla. Most pedig megérkezett az újabb változat. A Motorola Droid 2 előrendeléseit ma kezdi teljesíteni az amerikai Verizon mobiltársaság, az üzleteibe pedig holnap, vagyis augusztus 12-én kerül.

A készülék mérete nem változott, továbbra is 3,7 hüvelykes kijelzője van, viszont a billentyűzet méretét megváltoztatták: a gomboknak több hely jut, mivel a tervezők elhagyták 2-es változatról az iránybillentyűket. A gombok jobban ki is emelkednek a billentyűzet síkjából. A készülék külseje is megváltozott, míg az első változat kívül fekete volt, amit egy, a kurzorbillentyűket dekoráló aranyszínű lap dobott fel, addig az új változat ezüstszínű, fényes keretet kapott, kékes árnyalatú hátlappal - és az USA-ban egy limitált R2D2 kiadás is megjelenik belőle Star Wars rajongóknak.

Forrás: [origo]
Nagyobb billentyűkkel, erősebb processzorral jön az új Droid

A külső, fényes fém peremet csak üdvözölni tudjuk, mivel bár a fekete okosmobil eddig is jól nézett ki, kis szépséghibája volt, hogy a kijelző mellett a fényezés hajlamos volt lepattogni. Ettől a masszív fém keret alighanem megóvja majd a Droid 2-t. A készülék hardverén is erősítettek, 500 helyett már 1 gigahertzes processzora van, a rendszermemóriája is duplájára, 512 megabájtra nőtt, és 8 gigabájt a beépített tárkapacitása, amihez további 8 giga jár microSD-kártyán.

A Droid 2 természetesen a legújabb, 2.2-es Androiddal érkezik, aminek a kezelőfelületét - az előddel ellentétben - a Motorola egyedivé alakította, és a telefon használható wifi-hotspotként is, igaz, csak havi 20 dolláros előfizetési díj fejében. A mobil támogatja a Flasht is, ami komoly fegyvertény lehet azok szemében, akik a Flash hiánya miatt fordultak el az iPhone-tól (igaz, a Droid közepes méretű képernyője valószínűleg nem a legjobb a flasholdalak böngészéséhez).

Ugyan a Droid 2 beépített akkumulátora nem nagyobb kapacitású, mint az elsőé, de a gyártó adatai szerint a készenléti ideje és a beszélgetési ideje is jelentősen megnőtt: 9,6 órát lehet vele telefonálni, és majdnem két hetet bír ki készenléti állapotban. A modell elődjéből 250000 példány kelt el a bemutatása utáni héten, és 1,6 millió az első két és fél hónapban. Ugyan az androidos mobilpiac már jóval bővebb, mint az első telefon megjelenésének idején, de hasonló sikerre a Droid 2-nek is esélye van.