Mobilos játékokat fejleszt a Microsoft

Vágólapra másolva!
Legsikeresebb Xbox 360-as játékainak okostelefonon futtatható változataival fog előrukkolni karácsony előtt: a programok az új, Windows Phone 7 szoftvert futtató készülekekhez leszdnek elérhetők.
Vágólapra másolva!

A szoftvercég közlése szerint a cégnél külön fejlesztőcsapatot hoztak létre a mobilos játékok fejlesztéséhez. A rivális iPhone-hoz számos játék érhető el, melyek az eszköz erős hardverének köszönhetően a hordozható játékgépekre elérhető programok színvonalát is elérik.

A Microsoft új mobilos szoftveréhez, a Windows Phone 7-hez karácsonyra elérhetők lesznek az első játékok, melyek az Xbox 360 konzolra kiadott sikerjátékok telefonos verziói lesznek. Az első játékok közt egyebek mellett a Halo Waypoint, a Crackdown 2: Project Sunburst és a Guitar Hero 5 lesz megtalálható.

Az új mobil-Windows-t futtató készülékekről a Microsoft online játékszolgáltatását, az Xbox Live-ot is el lehet majd érni. A rendszerből játékok demóverzióit lehet letölteni, de rajta keresztül az elért pontszámokat is nyilvántartják, és chatelni, nettelefonálni is tudnak rajta a játékosok.


Ízelítő a Windows Phone 7-re készülő játékokból