Októberben jön ki a Nokia megváltónak szánt N8-asa

Vágólapra másolva!
A finn gyártó az iPhone és a legújabb androidos érintős mobilok versenytársának szánja a készüléket, amit már elő lehet rendelni Angliában.
Vágólapra másolva!

A Nokia október elsejével kezdi meg az érintőképernyős N8-as modell forgalmazását az Egyesült Királyságban - adta hírül a Slashgear. A finn gyártó hónapokkal ezelőtt beharangozott új okosmobilja sokak érdeklődését felkeltette, mivel a Nokia ezzel száll majd versenybe a manapság divatos, és igen népszerű, nagy teljesítményű androidos okostelefonokkal, és az iPhone-nal, amelyekkel szemben a finn gyártó jelentős piaci hátrányba került.

Forrás: [origo]
Szépnek szép, de vajon milyen lesz a Symbian 3?

Az N8-ast egy ízléses, lekerekített, vékony, különböző színekben pompázó fémborítású ház, AMOLED kijelző és a hátulján található méretes, vakuval felszerelt 12 megapixeles kamera teszi felismerhetővé, ami HD-felbontású videofelvételek készítésére és menet közben való szerkesztésére is alkalmas. A telefont emellett a mobilnetezésre optimalizálták, többek között könnyű Flickr-böngészést és twitterezést, facebookozást ígér a nagyméretű érintőképernyőn.

A telefon a puszta specifikációin túl már csak azért is érdekes, mert ezen debütál majd a Nokia megújított, Symbian 3 operációs rendszere a hozzá tartozó letölthető szoftverekkel együtt. A készülék kártyafüggetlen ára 428 font, vagyis körülbelül 150 ezer forint lesz a szigetországban, az európai premierről még nem árult el részleteket a gyártó.