Wifin keresztül nyomtat majd az iPhone

Vágólapra másolva!
Az Apple érintőképernyős mobileszközein beépített funkció lesz a vezeték nélküli nyomtatás, amit a novemberben érkező iOS 4.2-es szoftver támogat majd.
Vágólapra másolva!

Az operációs rendszerük új verziójával az iPhone, az iPad és az iPod Touch képes lesz wifin keresztül nyomtatni bármilyen segédprogram vagy meghajtó telepítése nélkül - jelentette be Phil Schiller, a cég alelnöke annak alkalmából, hogy az új iOS-t megkapták a cég regisztrált fejlesztőpartnerei tesztelésre. A vezeték nélküli nyomtatás közvetlenül a HP ePrint nyomtatóira lesz lehetséges, más típusú printerre csak úgy, ha azok meg vannak osztva egy bekapcsolt, wifin keresztül elérhető számítógéppel.

A vezeték nélküli fotó- vagy dokumentumnyomtatás nem csak az Apple kiváltsága lesz, hiszen az HP technológiája más okostelefon-platformokat is támogat, így Androidon vagy Blackberryn is meg lehet valósítani, és a HP Slate-re táblagépére is megígérték. Az ennek alapjául szolgáló technológiát még júniusban mutatta be a HP, amely már 2008-ban adott ki iPhone-alkalmazást a vezeték nélküli nyomtatáshoz.