Vicces iPhone szoftver miatt perelne az olasz miniszter

Vágólapra másolva!
Nem találja viccesnek az iPhone készülékhez készített programban az Olaszországot jelképező sztereotípiákat Vittoria Brambilla turizmusért felelős olasz miniszter, aki a fejlesztők elleni perrel fenyegetőzik.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]A What country (Milyen ország) elnevezésű programban a pizza, a maffia, a tészta és a robogó hazájaként jellemzik a dél-európai országot. A politikus szerint mindez kormoly károkat okoz a hazájáról kialakult képben. Az alkalmazást egy független cég készítette, amely úgy véli, hogy a program csupán vicces kitekintést nyújt a világra, nem szabad komolyan venni.

A vicces tényeket - és még viccesebb sztereotípiákat - kínáló alkalmazás a többi nemzettel sem bánik kesztyűs kézzel. Kazahsztánt a Bajkonurral, az Astana biciklis csapattal és a Sasha Baron Cohen által megformált Borat karakterrrel azonosítja. Németország pedig a fegyelem, az autópályák és természetesen a sör hazájaként szerepel a képregényes grafikájú térképen. Eddig azonban se a kazahok, se a humortalannak tartott németek nem jelezték, hogy gondjuk lenne az egy dollárért letölthető alkalmazással.

A program rendkívüli mennyiségű fotót tartalmaz a különböző országokról, így utazás előtt - az adott helyről szóló Lonely Planet beszerzése mellett - érdemes lehet ezt is telepíteni az okostelefonra. A felhasználóknak nem kötelező elfogadni a programozók értékeléseit az egyes helyekről, maguk is oszthatnak meg az adtott helyre jellemző fotókat, illetve értékelhetik mások képeit.