Minden kütyübe SIM-kártya kerül

Vágólapra másolva!
Míg jelenleg szinte kizárólag mobiltelefonokban találkozhatunk SIM-kártyákkal, hamarosan azonban a műholdas navigátorokban, mp3-lejátszókban, digitális kamerákban és hordozható konzolokban is megszokottak lesznek - jelentette be a mobilszolgáltatókat tömörítő GSM Association.
Vágólapra másolva!

A szervezet szerint a világ legnagyobb mobilszolgáltatói, többek közt az AT&T, a Vodafone és a Deutsche Telekom olyan speciális SIM-kártya kifejlesztésén dolgoznak, amelyet intelligens eszközökbe építenének be, és az éteren keresztül lehetne aktiválni.

Ez ugyanis lehetővé tenné, hogy a mobiltelefonok mellett egyéb eszközökben, például műholdas navigációs eszközöket, mp3-lejátszókat, digitális kamerákat vagy hordozható videojátékokat is mobilinternetes funkciókkal láthassanak el. Az egyik ilyen első eszköz az Amazon cég Kindle nevű e-könyv-olvasójának drágább típusa, amelyben beépített modem és SIM-kártya található, bár ezt már a megvételkor aktiválja a szolgáltató.

Az első távolból aktiválható kártyák a tervek szerint 2012-ben kerülnek majd a boltok polcaira. Az integrált SIM-es megoldások a szolgáltatók számára új üzleti jelentőséget jelentenek, ami azért fontos, mert a legtöbb fejlett országban már száz százalékos a mobilpenetráció.