Drágább lesz az iPadnél a Motorola táblagépe

motorola xoom
Vágólapra másolva!
Az amerikai Best Buy műszakiáruház-lánc idő előtt kiszivárgott hirdetései szerint a Motorola Xoom nevű táblagépe az USA-ban 800 dollárba fog kerülni, míg az Apple iPadjéből két-háromszáz dollárral olcsóbb típusok is elérhetők.
Vágólapra másolva!

Bár a Motorola Xoom hivatalosan csak február 24-én kerül az amerikai boltokba, az Engadget kütyüblog korábban megszerezte a Best Buy promóciós anyagait. Az ezekben lévő információk szerint a Google Android 3.0 szoftvert használó új táblaszámítógép nettó 800 dollárba, vagyis mintegy 160 ezer forintba fog kerülni az amerikai boltokban.

Bár a készülék kétmagos processzorral és fejlett grafikai képességekkel rendelkezik, és mobilinternetes modemet is tartalmaz, a 32 gigabájtos háttértárral szerelt eszköz 80 dollárral többe kerül az Apple iPadjének hasonló felszereltségű változatánál. Ebből egyébként a legolcsóbb, 16 gigabájtos háttértárral szerelt, 3G modemet nem tartalmazó változat az USA-ban csak nettó ötszáz dollárba, vagyis mintegy százezer forintba kerül.

Bár egyelőre nem ismertek az idén érkező új iPad paraméterei és árai, a PC World szerint annak felszereltsége és ára a Xooméhoz lesz hasonló. A Motorola Xoom hirdetésének apró betűs részében ráadásul arra is utalnak, hogy a wifis internet használata esetén is legalább egyhavi mobilinternetre kell előfizetni, ami legalább húsz dollárba kerül az eszközt árusító Verizon mobilszolgáltatónál.