Nagyon akarta a Google a Nokiát

Vágólapra másolva!
Eric Schmidtnek, a Google hamarosan leköszönő elnök-vezérigazgatójának nyilatkozata szerint a keresőcég mindent megtett, hogy meggyőzze a Nokiát arról, hogy használja az Android nevű mobiltelefonos szoftverüket. A finn mobilgyártó végül a Microsoft telefonokra szánt Windowsát választotta.
Vágólapra másolva!

Erről a Google vezetője a barcelonai Mobile World Congressen adott előadásában beszélt. Fogalmazása szerint a Google még az előtt rendkívül kiterjedt tárgyalásokat folytatott a Nokiával, hogy a cég szövetségre lépett a Microsofttal. Schmidt elmondta, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy meggyőzzék a Nokiát, hogy használja okostelefonjain - az egyébként ingyenesen licencelhető - Google Android szoftvert, ám a finn társaság végül a Microsoftot választotta partneréül.

Eric Schmidt úgy nyilatkozott, hogy cége örömmel vette volna, ha a világ legnagyobb mobilgyártója a Google-lel lépett volna partnerségre. A keresőcég egyébként a tavalyi mobilexpón jelentette be, hogy a jövőben stratégiájának alapját a mobiltelefon képezi majd: a Google egyre több szolgáltatását használják számítógép helyett telefonról, a Térkép mellett például a YouTube videomegosztót is egyre nagyobb számban nézik zsebre vágható eszközről.

A Google elnök-vezérigazgatója az eseményen nem kommentálta azokat a pletykákat, amelyek szerint a cég fel akarná vásárolni a Twittert, Schmidt azonban csupán annyit mondott, hogy "szeretjük a Twittert, és én is szeretek twitterezni".