Zuckerberg szerint nem lesz Facebook-mobil

Vágólapra másolva!
Saját mobiltelefont nem szándékszik piacra dobni a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg szerint, azonban a világ legnépszerűbb közösségi oldala egyre több készülékről érhető el, és egyre több szolgáltatást nyújt majd az okostelefonokon.
Vágólapra másolva!

Zuckerberg a jelenleg is zajló Mobile World Conference-en cáfolta, hogy a cég a közeljövőben saját márkanevét viselő mobiltelefont dobna piacra. Ugyanakkor a Facebook alapítója hangsúlyozta, hogy az idén sok újdonságra lehet számítani a mobilos közösségi felületek terén. Azt tervezik, hogy az eddiginél is komolyabban integrálják a közösségi háló nyújtotta élményeket a mobilplatformokba.

A Facebook fejlesztői felületei segítségével a külső cégek könnyedén integrálhatják majd a szolgáltatást saját operációs rendszereikbe, úgy alakítva azt, hogy a legjobban illeszkedjen az a szoftverekhez. "A mobiltelefonok természetüknél fogva közösségi eszközök, és az iparág csak most kezdi igazán megtapasztalni, mi minden lehetséges ezen a téren" - nyilatkozta Zuckerberg. Ezt az állítást az a statisztika is alátámasztja, amely szerint 2011 januárjában a közösségi oldalra történő bejelentkezések 30,8 százaléka okostelefonokról történt.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a saját Facebook gombbal rendelkező okostelefonok megjelenése után a Facebook a hagyományos telefonokat is szeretné meghódítani. Egy holland cég már olyan SIM-kártyát, amelynek segítségével a legegyszerűbb készülék is képessé válhat a közösségi oldal alapvető funkcióinak elérésére mobilinternetes kapcsolat nélkül, speciális sms-ek alkalmazásán keresztül.