Az iPad 2 premierjét is tönkretette a japán földrengés

Vágólapra másolva!
Később kerül a japán boltokba az Apple legújabb táblaszámítógépe, az iPad 2: a földrengés miatt a szigetország még az általa elszenvedett tetemes károk elhárításával van elfoglalva.
Vágólapra másolva!

Az eredeti ütemterv szerint március 25-én tartották volna Japánban az iPad 2 premierjét (ezen a napon fogják piacra dobni Magyarországon is a táblagépet), az Apple azonban bejelentette, hogy határozatlan időre elhalasztja a modell bevezetését a japán piacra.

A vállalat szóvivője a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy a bevezetés elhalasztásának nem gyártási problémák vagy beszállítói hiányosságok az okai, az Apple meg akarja várni, amíg az ázsiai ország, illetve a cég helyi leányvállalata is talpra áll a katasztrófa után. A társaság az iTunes zeneboltban külön adománygyűjtő felületet indított, melyen a látogatók az amerikai vöröskereszten keresztül adakozhatnak a födlrengés és a cunami áldozatainak javára.

A jövő héten 24 másik országban - köztük Magyarországon is - kapható lesz az új iPad, amely az Egyesült Államokban már a múlt hét óta hozzáférhető. Az [origo] már kipróbálta az iPad 2-t, benyomásainkat itt olvashatja.

Forrás: [origo]