Egyelőre nem lesz telefonra 3.0-s Android

Vágólapra másolva!
Késve adja ki a Google az Android legújabb, táblagépekre tervezett verziójának kódját. A cég azt akarja megakadályozni, hogy a tabletekhez tervezett, s mobilokra még csak részben átalakított rendszert telefonokra telepítsék.
Vágólapra másolva!

A Honeycomb kódnevű rendszert az év elején mutatta be a Google, a prémium gyártók pedig lassan meg is jelentették az erre épülő gépeiket. A héten bejelentett 8.9 és 10.1 hüvelykes Samsung Galaxy Tab-en például már ez a rendszer fut, sőt a Motorola korábban kiadott Xoom-tabletjét is a 3.0-s Android működteti.

Forrás: [origo]
Kaphatóak már a Honeycombot tartalmazó tabletek

A közönségnek azonban várnia kell még a szoftverre. A Google úgy nyilatkozott, hogy a Honeycomb forráskódját egyelőre nem adják közre. Az Andoridnál eddig megszokott volt, hogy a fejlesztők belenyúlhatnak a rendszerbe, kedvükre alakíthatják azt az általuk készített eszközökhöz. A cég azzal indokolta döntését, hogy a Honeycomb még nincs kész arra, hogy más eszközökre, például mobiltelefonokra telepítsék. A Google egyelőre maga sem tudja, mikor lesz kiadásra kész a Honeycomb kódja. A cég szóvivője csupán annyit ígért meg, hogy amint elkészül a szoftver, azonnal publikálják.

Az új, tabletekre fejlesztett Android jelentősen javított a widgetek kezelésén, a böngészésen, jobbak a figyelmeztető funkciói, és zökkenőmentesebben képes váltani a futó programok között.