Mobilt alakít táblagéppé az Asus

Vágólapra másolva!
Bizarr táblagépet mutatott be a tajvani Computex technológiai kiállításon az Asus: a Padfone nevű kütyü okostelefont képes tabletté alakítani. A cég egy szupervékony és olcsó netbookkal és szemüveg nélkül is 3D-s látványt biztosító táblaszámítógéppel is előrukkolt.
Vágólapra másolva!

Szemüveg nélkül is háromdimenziós képet mutat az Asus legújabb táblaszámítógépe, az Eee Pad MeMO 3D, de hagyományos kétdimenziós módba is kapcsolható. A Google Android 3.0 Honeycomb rendszert futtató készüléket az iPadéhez hasonlóan jó minőségű, IPS-panellel felszerelt, hétcolos képernyővel látják el, amely az Engadget amerikai kütyüblog szerint 1280 x 800 pixeles felbontást használ, így pengeéles képet biztosít.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Szuperképernyővel szerelik fel az Asus Eee Pad MeMO 3D-t

A HTC Flyer nevű táblagéphez hasonlóhoz a MeMO 3D-hez is mellékelnek majd egy érintőceruzát, amelynek segítségével jegyzettömbként is lehet használni az eszközt. Az 5 megapixeles digitális kamerával felszerelt készülék a Gizmodo kütyüblog értesülései szerint júniusban kerül a boltokba ötszáz dolláros, vagyis százezer forint körüli nettó áron.

Telefonból tabletet csinál a Padfone

Rendkívül bizarr ötlet a cég Padfone nevű terméke, amely tulajdonképpen két eszközt takar: egy okostelefont és egy olyan táblagépet, amelybe azt bele lehet dugni egy dokkolón keresztül.


Padfone: tablet és okostelefon egyben

Ha a felhasználó útnak indul, elég a kisebb, 4,3 colos okostelefont magával vinnie, ha viszont hazaér, és nagyobb képernyőn szeretne játszani vagy böngészni, csak be kell helyeznie a 10 colos tablet egység hátuljába az okostelefont. Ez utóbbi modult is felszerelték egy akkumulátorral, így a két eszköz összekapcsolva hosszú üzemidőt tud biztosítani. Azt még nem tudni, hogy ez az eszköz mikor fog debütálni és mennyibe fog kerülni.

Ultravékony modellben éled újra az Eee PC

Mindössze 17,6 milliméter vastag, és egy kilogrammnál könnyebb az Asus legújabb netbookja, az Eee PC X101. A tízcolos képernyővel ellátott modellt nemcsak hagyományos, hanem hibrid merevlemezzel is meg lehet majd venni. Az utóbbi megoldás olyan winchestert jelent, amely flashmemóriát is tartalmaz.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A gépen a Windows 7 Starter mellett a MeeGo nevű, Linux-alapú operációs rendszer is megtalálható, amely gyorsan elindítható, és böngészéshez, chateléshez és filmnézéshez, valamint hasonló alapfeladatokhoz elegendő szoftvereket tartalmaz. Az új Eee PC alapváltozata kétszáz dolláros, vagyis negyvenezer forintnak megfelelő nettó áron kerül majd a boltokba.