SIM-kártya sem lesz az új iPhone-ban a pletykák szerint

Vágólapra másolva!
A legújabb pletykák szerint már SIM-kártya sem lesz az iPhone következő generációs változatában, az Apple ugyanis univerzális, GSM és CDMA hálózatokon egyaránt működő modellt fog piacra dobni a készülékből.
Vágólapra másolva!

A Redmond Pie című amerikai technológiai hírportál japán forrásból úgy értesült, hogy az Apple július végén vagy augusztus elején új változatot dob piacra a jelenleg is kapható iPhone 4-ből, amely a 4S jelzést viseli majd. A gyártó hivatalosan még semmilyen információt nem közölt az iPhone 4 utódjáról.

A lap szerint az iPhone következő generációs változatába több antennát is beépítenek, a készülék ugyanis univerzális lesz, egyaránt használható lesz a főként az Egyesült Államokban és Ázsiában elterjedt CDMA és az európai GSM-hálózatokon is. A jelenlegi és a korábban kiadott iPhone-okból kétféle változatot gyárt az Apple az eltérő piacok kiszolgálása érdekében. A CDMA szabványú hálózatokon a készülékekben nem alkalmaznak SIM-kártyát, ez csak a GSM-modellekbe szükséges a felhasználó azonosításához. A Redmond Pie szerint az Apple egy e-Sim nevű megoldást alkalmazhat az új iPhone-okban.

A lap a pletykákból úgy értesült, hogy az iPhone 4S-ben új, valószínűleg kétmagos ARM processzor működik majd, az iPhone 5-re pedig valószínűleg 2012-ig kell majd várnia az érdeklődőknek.