Windowsos prototípust mutatott be a Nokia

Vágólapra másolva!
Zárt körben mutatta be Stephen Elop, a Nokia vezérigazgatója a cég első Windows Phone-os telefonját, ám napokon belül kiszivárgott a videó. A Sea Ray kódnevű készülék külsőre a héten bemutatott N9-et idézi, csak gombból van rajta több darab.
Vágólapra másolva!

"Kérem, tegyék el kameráikat, kapcsolják ki felvevőkészülékeiket" - szólította fel hallgatóságát a Nokia-vezér, majd megmutatta a Nokia első Windows Phone-os prototípusát. Bár a vezérigazgató nem akarta, hogy a hír kikerüljön a blogoszférába, a bemutatóról készült videó felkerült a magyar Technet portálra, és onnan az összes kütyüblogra eljutott.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A legújabb Windows Phone 7 fut a Nokia prototípuson

A Sea Ray kódnevű készülék sokban hasonlít a héten bemutatott, színes polikarbonát házas, Gorilla Glass kijelzős Nokia N9-hez. Az egyik fontos különbség, hogy a készülék házának oldalán van plusz egy gomb, amely valószínűleg fényképezésre szolgál. A másik, még lényegesebb eltérés pedig, hogy a telefon a Windows Phone 7 legutolsó, Mango nevű verzióját futtatja. A telefonban ugyanaz a Carl Zeiss lencsés, 8 megapixeles fényképezőgép található meg, mint az N9-ben, a többi felhasznált hardverről azonban még nincs információ.

Elop azt is megígérte, hogy az N9-ben bemutatott újítások nem vesznek el teljesen. Bár a MeeGo operációs rendszerrel nincsenek tervei a cégnek, a felhasználói felület, a formaterv és a QT alkalmazásfejlesztési keretrendszer fel fognak tűnni későbbi Nokia-rendszerekben is.