Profi kamerává alakítja az iPhone-t a külső optika

Vágólapra másolva!
Nem csak a kis, kínai lencsegyárakat és a Kickstarter ötletportálon pénzt gyűjtő újító szellemű fiatalokat ihlette meg az iPhone 4 és 4S. A közel száz éve objektíveket gyártó Schneider Kreuznach is piacra dobta a maga okostelefonhoz szánt kiegészítő lencséit.
Vágólapra másolva!

Az iPro Lens csomagban egyelőre csak egy halszem optika és egy nagylátószögű előtétlencse található meg. A Schneider által kidolgozott, bajonettzáras lencséket fogadó hátlaphoz azonban könnyen ki lehet dolgozni további objektíveket is. Ha az iPro csomag sikeres lesz, valószínűleg készítenek teleobjektíveket is az iPhone-hoz. A 199 dollárba kerülő csomag négy darabból áll: a két lencséhez jár még a speciális hátlap, és egy olyan markolat, amely a lencsék tokjaként is funkcionál. A bumfordi tokon található csavarmenet is, így a fényképezőgéppé alakított iPhone-t a fotóállványokra is fel lehet fogatni.

Forrás: Schneider Optics
Drámaibb képeket ígér a Schneider iPhone-lencséje

Az iPhone saját kamerájának objektívje a hagyományos, filmes világ 30 milliméteres fókusztávolságú lencséinek felel meg. Az iLens Pro nagylátószögű előtétje ezt 19 milliméteresre csökkenti, így látószöge 86 fokra nő. A halszemoptika még nagyobb látószöget - 160 fokot - tesz lehetővé, ám ennek képén már látszanak a jellegzetes torzítások. Videós üzemmódban a lencsék látószöge valamivel kisebb.