Feleslegesen eszik az akkut az okosmobilok

Vágólapra másolva!
Az akkumulátoros üzemidőt rövidítő felesleges dolognak tartja a többmagos mobilprocesszorokat Stephen Elop, a Nokia vezérigazgatja. Elop szerint az egymagos processzorral rendelkező Lumia minden androidos készüléknél vagy iPhone-nál gyorsabb.
Vágólapra másolva!

Nem tartja jó iránynak a Nokia vezérigazgatója a minél több magot tartalmazó mobilprocesszorok alkalmazását az okostelefonokban. Stephen elop a kínai Yangcheng Evening News kínai napilap internetes kiadásának nyilatkozva számolt be aggályairól. "A kétmagos és a négymagos okosmobilok csupán az akkumulátort pazarolják, nagyon ritkán veszik hasznát [a teljesítménynek]" - nyilatkozta Elop.

Gyorsulási verseny Nokiával

A Nokia nagy erőkkel próbálja bevezetni a Windows Phone 7 operációs rendszert futtató okostelefonjait a kínai piacra. Az Apple termékekért lelkesedő kínaiaknak még játékot is szerveztek, hogy bebizonyítsák, a Lumia a leggyorsabb telefon. Az az iPhone vagy androidos okostelefon tulajdonos, akinek a készüléke lehagyja a Nokiát 35 ezer forintos ajándékban részesül. Elop szerint eddig még nem kellett kifizetniük a díjat, mindig a Lumia nyert.

Forrás: Nokia
Nehéz lassulásra bírni a Nokia okostelefonját

Hasonló játékot rendezett a Microsoft és a Nokia a Mobile World Congress mobilos szakkiállításon is. Ott Smoked By Windows Phone volt a verseny neve, a győztes pedig egy telefont és egy laptopot kapott. A kínai játékkal szemben azonban a kongresszuson volt olyan felhasználó, aki elnyerte a fődíjat. A győzelmét előbb letagadta a két cég, ám végül megkapta a számítógépet és az okostelefont.

Hamarosan lesz összehasonlítási alap

A Daily Tech technológiai lap szerint nehéz fogást találni Elop kijelentésén. Néhány rendkívül processzorigényes játék futtatásán kívül nem lehet lassulást tapasztalni a Windows Phone 7-es készülékeken, pedig mindegyiket egymagos processzor működteti. Az operációs rendszer a következő frissítéssel lesz csupán képes a többmagos CPU-k kezelésére.

A platformok és processzorok összehasonlításában segíteni fog, hogy lassan elkészülnek a Windows Phone-ra is a nagy felbontású, pörgős játékok. Ezeket elindítva ki fog derülni, hogy mennyire takarékos a Microsoft mobil rendszere, és mire képes a telefon hardvere.