MySpace az amerikai T-Mobile készülékekben

Vágólapra másolva!
A T-Mobile amerikai leányvállalata, a Danger és a MySpace a napokban egy igen figyelemreméltó bejelentést tett közzé: a népszerű közösségi weboldal hamarosan elérhető lesz a T-Mobile Sidekick telefonok kijelzőjén is.
Vágólapra másolva!

A MySpace sem kerülhette el a közösségi oldalak legújabb fejlődési irányát, nevezetesen, hogy a gyors hálózatoknak és az egyre nagyobb méretű LCD kijelzőknek hála már mobilon is élvezhető minőségben tudjunk a PC képernyőjén már megszokott közösségi tartalmakat butított formában elérni. A Rupert Murdock fennhatósága alá tartozó MySpace, a kizárólag az amerikai T-Mobile kínálatában elérhető Danger Sidekick okostelefonnal ellenben nem a portál butított verzióját kívánja a felhasználók elé tárni, hanem sokkal inkább arra törekedtek a fejlesztések során, hogy gyakorlatilag teljes egészében elérhető legyen az összes meglévő szolgáltatás egy mobileszköz LCD-jén is. A tervezők ígérete szerint az oldalt az odalátogatók egy mobiltelefonra optimalizált, de ennek ellenére könnyen kezelhető és barátságos felületen keresztül érhetik majd el.

A teljes mértékben testre szabható oldalon megtekinthetjük a friss üzeneteinket, bejelölhetünk ismerősöket és visszaigazolhatunk bejelöléseket, illetve kommenteket fűzhetünk a feltöltött tartalmakhoz. A Sidekick telefon gombjaival egyszerűen tudunk majd a MySpace mobil verziójában navigálni, és a fejlesztők szerint nem kell majd az egyes oldalak betöltésére hosszasan várakozni.

A MySpace szándéka egyértelműen az, hogy ne csak az asztali PC-felhasználók számára legyen elérhető a szolgáltatás, hanem a regisztrált látogatók a mobileszközük segítségével bárhonnan elérhessék a közösségi tartalmakat. A hírek szerint valós időben szerkeszthetjük oldalunkat, fotókat tölthetünk fel, teljes körű üzenetkezelést kapunk, és minden egyes feltöltött tartalomhoz véleményt fűzhetünk, illetve reagálhatunk a barátaink hozzászólásaira is.

A szolgáltatás két fő komponensből áll: az egyik maga a kliensszoftver, amely hamarosan letölthető lesz a T-Mobile-előfizetők számára. A másik alappillér a Danger által kifejlesztett kapcsolat a MySpace szervereivel, amelynek segítségével minden egyes regisztrált látogató elérheti a már jól megszokott MySpace szolgáltatásokat - ráadásul valós időben. A MySpace mobilon megtekinthető szolgáltatása minden Sidekick-vásárló számára elérhető lesz október végére.