Tízezer dollár az első, Holdról érkező mobilhívásért

Vágólapra másolva!
Tízezer dollárral jutalmazza a legnépszerűbb amerikai internetes mobiláruház, a YouNeverCall azt, aki elsőként telefonál a Holdról.
Vágólapra másolva!

A bejelentés azután látott napvilágot, hogy a Google 30 millió dollárt ígért annak a csapatnak, amely elhelyez egy kozmikus terepjárót a Holdon 2014. december 31-ig. A YouNeverCall kiszámolta, hogy a mobilhívás megvalósításához ennél talán egy kicsit több időre lesz szükség, ezért plusz egy hetet adott: a bejelentkezést 2015. január 7-éig várják.
A díj elnyeréséhez "mindössze" annyi kell, hogy egy, éppen a Hold felszínén tartózkodó személy, illetve bármilyen eszköz hívást kezdeményezzen a Földre, és ez a hívás megszólaltassa azt a kereskedelmi forgalomban lévő mobiltelefont, melyet a YouNeverCall Los Angeles-i központi irodájában helyeztek el.

A hívás bármilyen rendszeren keresztül érkezhet. A hívónak ezen kívül néhány egyszerű kérdésre is válaszolnia kell, tehát a kapcsolatnak időben is elég hosszúnak kell lennie. A Hold felszínéről a Földre érkező hagyományos rádióadás is megfelel a kiírásnak, ha a jel végül áthalad egy általános - hagyományos - földi mobiltelefon-hálózaton. Vagyis nem feltétlenül szükséges, hogy a hívás technikailag valóban egy a Holdról érkező mobilhívás legyen.

Ahogy a Google, a YouNeverCall szintén kilátásba helyezett kisebb nyereményeket is. 500 dollárt fizet az első Holdon keresztül érkező sms-ért, és 100 dollárt egy hívásfogadásáért, mely Crazy Frog csengőhangon szólal meg.