A csengőhang komlpexusainkról árulkodik

Vágólapra másolva!
Pszichológusok szerint csengőhangunk sokkal többet elárul a személyiségünkről, mint gondolnánk.
Vágólapra másolva!

A kiválasztott csengőhang a tulajdonos személyiségéről, karakteréről árulkodik, a dallamból rögtön kiderül, hogy intellektuális beállítottságú, kreatív típus, a társaság középpontja-e a felhasználó, vagy inkább a lúzer kategóriába tartozik. Ahogy a szokásaink, csengőhangunk is elárulja ízlésünket, magunkhoz és környezetünkhöz való viszonyunkat, ambícióinkat, sőt, legféltettebb privát szféránk titkait is - állítják a pszichológusok.

Egyáltalán nem mindegy, hogy mamutüvöltés, ördöngös gitárszóló vagy a dzsungel hangjai törnek elő egyik legszemélyesebb tárgyunkból, a mobilunkból. Aki klasszikus zenét választ, feltehetőleg rendkívül mértéktartó és harmóniára törekvő egyén. Egy dallamos gitárszóló vagy egyszerű telefoncsengés a legfőképpen a pontosságot és precizitást nagyra értékelő emberekre jellemző. Az excentrikussabb user kedveli az állathangokat, a rock klasszikusai pedig az átlagostól kicsit különbözni vágyók telefonjából szól. Aki filmzenét választ, igazi hatásvadász, hiába is tagadná, hogy imádja a csillogást. Míg a Tokio Hotel-, Mika- és Moby-rajongók inkább az újdonságokra buknak, a 80-as évek diszkózenéjét kedvelők pedig kicsit konzervatívabbak.

Nemcsak a csengőhang, a telefonálás attitűdje is elárulja a leglényegesebb személyiségjegyeket. Az ember áll, telefonját a jobb kezével a jobb füléhez tartja - csak őszinte, megbízható, úgynevezett normális ember tesz ilyet. Bármilyen furcsa, de van olyan is, aki képes keresztbe átnyúlni a bal füléhez, ez már nyugtalanítóbb jó jel. Kisebbségi komplexus lehet a háttérben, ennek következtében pedig önbizalomhiánytól szenved. Aki a telefoncsörgésre gépiesen felpattan és a beszélgetés végéig nem ül le, határozott, és céltudatos, minden erejével az aktuális feladatra koncentráló ember, míg a készüléket a vállához szorító telefonáló gyors észjárású lehet, aki két lépéssel mindig a többiek előtt jár.