Nem bírja a feltört iPhone a szoftverfrissítést

Vágólapra másolva!
Miután megjelentek az interneten a fizetős és ingyenes iPhone szoftverét feltörő programok, az Apple többé-kevésbé hivatalosan a semlegesség álláspontjára helyezkedett az ügyben. A cég eddigi álláspontja szerint ez természetes folyamat, amit lényegében nem is igen tudnának feltartóztatni.
Vágólapra másolva!

Most azonban egészen más hangnemet üt meg az Apple a kérdést érintő közleményében, amelyben felhívja a kártyafüggetlen iPhone-nal rendelkezők figyelmét, hogy a napokon belül megjelenő szoftverfrissítés után nem garantált, hogy használni tudják majd a készüléket. Egészen pontosan a firmware frissítés után a kártyafüggetlen iPhone valószínű, hogy egy nagyon drága "téglává válik". Ennek oka, hogy feltörés javíthatatlan károkat okoz az iPhone szoftverében.

A közleményben az Apple azt is kijelenti, hogy nem szándékosan készített olyan frissítést, mely tönkreteszi a feltört készülékeket, csupán egy szerencsétlen véletlenről van szó.
Továbbá felhívja a cég a figyelmet arra is, hogy bármilyen harmadik fél által készített program telepítése után az iPhone garanciája azonnal érvényét veszti. Ez azonban már azokat is érinti, akik nem törték föl készüléküket, csupán a benne rejlő lehetőségeket kiaknázva telepítettek rá harmadik fél által készített alkalmazásokat.

Az új iPhone alkalmazások fejlesztése terén azonban eddig nem az Apple járt élen, így az "elhivatott" iPhone-tulajdonosok tömegénél találhatók meg a készüléken ezek a programok. A dolog már csak azért is némiképp visszás, mert az iPhone-on lényegében ugyanaz az operációs rendszer fut, mint az Apple számítógépein, melyek esetében viszont harmadik fél által fejlesztett szoftver telepítése nem érvényteleníti automatikusan a garanciát.