Online jóslás nyereményért

Vágólapra másolva!
A ZiiTrend egy közösségi oldal, mely jövőbeli események megjóslására jött létre.
Vágólapra másolva!

Az oldalon bárki bármilyen kérdést szavazásra bocsáthat, és minden felhasználó leadhatja minden kérdésre a voksát. A beérkezett szavazatokból a rendszer egy összefoglaló statisztikát készít, ami releváns eredményt is hozhat, abban az esetben, ha a szolgáltatást kellő számú ember használja.

Azok a felhasználók, akik egy adott kérdésre helyesen válaszolnak jutalmul magasabb státuszt kapnak, vagyis legközelebb szavazatuk nagyobb súllyal esik a latba. A rendszer azonban kellőképpen szofisztikált ahhoz, hogy az egyes kérdéseket címkézze, és a helyesen jósló felhasználók véleményét csak azokban a témákban súlyozza, melyikben egyszer már bizonyították szakértelmüket.

Az igazi kihívás a felhasználók meghódítása. A siker felé valószínűleg egy beágyazható widget vezethetné el a ZiiTrend-et.

Egy másik, szintén a jóslás köré szerveződő oldal úgy hidalja át ezt a problémát, hogy nyereményt kínál a helyes találatokért. A PlaytheDay-en 8 kérdést kell helyesen megválaszolni, melyek témakörök (híresség, zene, sport, internet, gazdaság, stb.) szerint kerülnek csoportosításra. A kérdések azonban annyira specifikusak, hogy a helyes válasz sokkal inkább a szerencsén, mint szakértelmen múlik. A kezdésként felkerült kérdéssorban például olyanok szerepelnek mint, hogy "hány szavazatot kap a legnépszerűbb cikk a Digg-en október 14-én délután négy óráig?" További hét hasonló kérdés megválaszolásával azonban egy iPod Touch boldog tulajdonosa lehet a szerencsés nyertes. A játékban a részvétel ingyenes.