Vágólapra másolva!
Az Ericsson (NASDAQ: ERIC) bejelentette a WCDMA/HSPA 2,6 GHz-es frekvenciasávban való használatához szükséges infrastruktúra és eszközplatformok bevezetését. Az élénk piaci érdeklődés kiváltotta lépés világszerte segíti a mobil-szélessáv terjedését.
Vágólapra másolva!

A 2,6 GHz-es frekvenciasávhoz kínált HSPA-termékek bevezetése azonnali és biztonságos választást kínál az ebben a sávban mobil szélessávú szolgáltatások nyújtását tervező hálózatüzemeltetők számára.

A kezdeményezés részben a 2,6 GHz-es sávot használó HSPA-eszközök bevezetése iránt a mobilkészülék-gyártók körében tapasztalható növekvő érdeklődésnek köszönhető. Másrészről, az Ericsson a laptopokban használatos WCDMA/HSPA eszközplatformok és mobil szélessávú modulok sikeres termékcsaládjához mostantól 2,6 GHz-es támogatást is nyújt.

A 2,6 GHz-es frekvenciasávra vonatkozó új licencek világszerte most kezdenek elérhetővé válni, és az Ericssonnak a 2,6 GHz-es frekvenciasávra tervezett HSPA-megoldása lehetővé teszi, hogy a hálózatüzemeltetők új piacokat alakítsanak ki.

A HSPA beindítása a 2,6 GHz-es frekvenciasávon a jelenlegi HSPA-hálózatok üzemeltetőit is arra fogja ösztönözni, hogy tovább bővítsék meglévő mobil szélessávú üzletágukat az új frekvenciatartományokat is felhasználva, mivel így használhatják a már meglévő infrastruktúrát, ezáltal nagyobb költséghatékonyságot elérve és a végfelhasználói berendezések szélesebb körét támogatva.

Ulf Ewaldsson, alelnök és az Ericsson rádiós termékterületének vezetője szerint. "A 2,6 GHz-es frekvenciasávhoz tervezett HSPA-termékek bevezetése segíti az Ericssont azon törekvésében, hogy a mobil szélessávú hozzáférést mindenhová eljutassa, hogy az bármikor, bármilyen eszközről, a lehető legtöbb ember számára elérhető legyen".

"A HSPA kipróbált technológia és vezető iparági szabvány. Már számos frekvenciasávban - köztük a 850, 1700, 1800, 1900 és 2100 MHz-es sávban - használatban van, a 900 MHz-es frekvenciasávban pedig szintén hamarosan megkezdődik a bevezetése. A 2,6 GHz-es frekvenciasávban nyújtott támogatás révén a 2,6 GHz-es licencekkel rendelkező hálózatüzemeltetők és azok végfelhasználói is élvezhetik a méretgazdaságosság előnyeit".

A HSPA-technológia jelenleg világszerte több mint 130 élő hálózatban áll rendelkezésre, és további több mint 50 telepítés van folyamatban.

A 2,6 GHz-es frekvenciasávhoz HSPA-támogatással rendelkező hálózatok és végfelhasználói eszközök kereskedelmi bevezetése 2008 vége felé várható.

Az Ericsson folyamatos technológiai vezető szerepe révén formálja a mobil- és a széles sávú internetes kommunikáció jövőjét. Több mint 140 országban kínál innovatív megoldásokat, ezáltal segítve a világ leghatékonyabb kommunikációs vállalatainak létrejöttét.

Az Ericsson HSPA-megoldása

Az Ericsson HSPA-megoldása a teljes körű szolgáltatást nyújtó, szélessávú termékválaszték része. Akár 14,4 Mb/s letöltési sebességet és 1,4 Mb/s feltöltési sebességet is lehetővé tesz. A fejlett technológia alkalmazásával a hálózatüzemeltetők több mint kétszeresére növelhetik rendszerük kapacitását, miközben csökkenthetik az interaktív szolgáltatások válaszidejét. A felhasználók által tapasztalt letöltés a GSM- és GPRS-összeköttetéshez viszonyítva átlagosan hússzor gyorsabb. A további HSPA-fejlesztés 42 Mb/s-ra növeli a letöltési sebességet és 12 Mb/s-ra a feltöltési sebességet. Az Ericsson számos frekvenciasávon biztosít HSPA-támogatást: 850 MHz-től egészen 2,6 GHz-ig.