Samsung i780 - iroda a zsebben

Vágólapra másolva!
A Samsung i600 utódjának tekinthető készülék a hírek szerint 2008 januárjában kerül a boltokba. Az i780-ast érintésérzékeny TFT-kijelzővel, HSDPA-val, wifi-vel és GPS-navigációval is felszerelték.
Vágólapra másolva!

A Samsung az elmúlt évek során már számos Windows-alapú, sőt, teljes QWERTY-billentyűzettel ellátott készüléket is piacra dobott. Ezeket az okostelefonokat elsősorban olyan sokat utazó üzletemberek számára fejlesztették ki, akiknek fontos a folyamatos e-mail-kapcsolat (push e-mail), a gyors mobilinternet (HSDPA), és a PDA-k terén megszokott irodai szoftverek (Word, Outlook, Excel). Az i780 - elődjeihez képest - számos újdonságot tartalmaz. Az i600-hoz képest kissé meghízott, 13,3 mm vastag telefon elegáns megjelenéséhez fekete és szürke árnyalatok párosulnak.

A telefon TFT LCD kijelzője is nagyobb lett az elődmodellhez képest, így immáron 320x320 pixeles felbontás mellett élvezhetjük a mobilinternet adta lehetőségeket. A színmélység sajnos továbbra is csak 65 ezer árnyalatot jelent, de feltételezhető, hogy ez a telefon amúgy sem arra hivatott, hogy teljes egészében kiváltsa az asztali számítógépet.

A beépített GPS és egy fejlettebb térképszoftver használatával az autós navigáció is könnyedén megoldható. A méretes LCD, a gyors processzor és annak a lehetősége, hogy nem kell külön eszközt vásárolnunk erre a célra az i780 mellé: mindez rendkívül kecsegtetőn hangzik.

A telefon támogatja a villámgyors adatletöltést lehetővé tevő HSDPA-technológiát, amely abban az esetben, ha éppen nem lenne az adott hálózatba elérhető, 3G-re, EDGE-re vagy GPRS-re váltható. Az otthoni wifi-rendszerünkre való kapcsolódás sem probléma a 802.11 b/g támogatásnak köszönhetően. A Samsung i780 beépített böngészője megegyezik az aktuális Windows Mobile 6.0 operációs rendszerhez mellékelt szoftverrel, amely képes megjeleníteni a HTML és a WAP 2.0 szabványokat is.

A telefon multimédiás képességei is figyelemreméltóak: a beépített 2 megapixeles kamerával 1600x1200 képpont felbontású képeket készíthetünk, a Windows Media Player-rel gyakorlatilag bármilyen videó- és hangformátumot le tudunk játszani, illetve a készülék képét tv-képernyőn keresztül is meg tudjuk jeleníteni. A Samsung i780 továbbá alkalmas vezeték nélküli sztereó zenehallgatásra a Bluetooth 2.0 A2DP szabványon keresztül.

A telefon az előzetes hírek szerint 2008 januárban fog megjelenni, ára egyelőre ismeretlen.