Megabájtonként hatvan forintos roaming mobilinternet a Vodafone-tól

Vágólapra másolva!
A Vodafone egy év alatt szeretné megduplázni internetes előfizetőinek számát, ezt szolgálja többek között új, időalapú roaming-adatcsomag szolgáltatásuk.
Vágólapra másolva!

A szolgáltatást bemutató keddi sajtótájékoztatón Beck György, a társaság vezérigazgatója elmondta: a Vodafone azt reméli, hogy a következő 6 hónapban a külföldön is internetező ügyfeleik 50-60 százaléka áll át az időalapú csomagra. A Vodafone Magyarországnak jelenleg összesen 300 ezer mobilinternetes előfizetője van, míg a teljes előfizetői tábora október végén 2,2 millió volt. Piaci források szerint a három magyar mobilszolgáltató havonta mintegy 16 ezerrel növeli a gyors internetezést lehetővé tevő HSDPA-előfizetői számát.

Beck György elmondta: az új roaming adatforgalmi csomaggal napi 3 ezer forintért 50 megabájt adat tölthető le a roaming során, az első adatletöltés utáni 24 órában, függetlenül attól, hogy ez idő alatt hány országban jár az ügyfél. A vezérigazgató elmondta: az új csomag jelentős megtakarítást hoz, mert más csomagban - ide számítva a másik két mobilszolgáltatót is - 1200-1800 forint vagy jóval e fölötti összegbe kerül egy megabájt, míg a Vodafone új csomagjában csak 60 forint akkor, ha az előfizető kihasználja a teljes adatforgalmat.

Ha a megadott adatmennyiséget a felhasználó letöltötte, akkor átáll a normál tarifára. Az adott 24 órán belül újabb előfizetés nem indítható. Kérdésekre válaszolva elhangzott: az 50 megabájt elegendő ahhoz, hogy valaki intenzíven, de normál adatletöltésre használja az internetet.