A BlackBerry-sikersztori folytatódik

Vágólapra másolva!
A kanadai Research In Motion tulajdonosai elégedetten dörzsölhetik a tenyerüket, mert a kifejezetten a vállalati elektronikus mobil levelezésre kifejlesztett rendszerük és telefonjaik sikerének köszönhetően a vártnál jobban teljesített a vállalat.
Vágólapra másolva!

A már nem csak a több száz fős cégek körében, hanem a magánszemélyek táborában is egyre népszerűbb mobil e-mail megoldás a harmadik pénzügyi negyedévben nem kevesebb, mint 1,6 millió új felhasználót szerzett, így a világon összesen már 12 millió előfizető mondhatja el magáról, hogy levelezését a mobiltelefonján és a BlackBerry rendszerén keresztül intézi.

A BlackBerry-okostelefonok korábban rendkívül nehezek és testesek voltak, és igen szegényes multimédiás képességekkel rendelkeztek, de az idei évben úgy tűnik merőben más utat jár be a készülékcsalád. Megjelentek a beépített, nagy felbontású optikák, a telefonok egyre jobban hasonlítanak a normál mobiltelefonokhoz, és a kisebb cégek is felfedezték maguknak a hordozható irodai levelezést hatékonyságát. A vállalat új zászlóshajója, a cég történetében először érintésérzékeny kijelzővel rendelkezik majd, ezzel is hódolva az Apple iPhone és a PDA-telefon kombinációk által teremtett új divatnak - megjelenése 2008 első negyedévében várható.

A december első napján lezárt pénzügyi negyedév alapján a RIM 1,67 milliárd dollár bevételt könyvelhetett el, amely az egy évvel korábbi adatokhoz képest közel 100%-os növekedést jelent. A kanadai vállalat nyeresége is hasonló mértékben növekedett, így a bevételi oldalon már 370 millió dollár szerepel. A befektetők legnagyobb örömére a Research In Motion értékpapírjai 11,8 százalékkal növekedtek az amerikai értéktőzsdén. A Gartner piackutató cég elemzései is igen meggyőzőek: a RIM az Egyesült Államokban a gyengélkedő PDA-piacon és az egyre dinamikusabb növekedő okostelefon-szegmensben 39% százalékos részesedéssel bírt a jelzett időszakban - ez közel 4%-os növekedést jelent. Világviszonylatban 10%-ra emelkedett a BlackBerry-eszközök aránya a saját operációs rendszerrel rendelkező telefonok körében.