Miként alakítja életünket a mobilkommunikáció?

Vágólapra másolva!
Jövőre is folytatódik a Magyar Tudományos Akadémia és a T-Mobile közös társadalomtudományi kutatása. A vizsgálat - mely több mint 7 évre tekint vissza, és számos nemzetközi eredménnyel és elismeréssel büszkélkedhet - legfőbb célja, hogy feltérképezze, miként formálja életünket a mobilkommunikáció.
Vágólapra másolva!

Az eltelt évek során a nemzetközi hírű program keretében hét nagy nemzetközi konferencián, több száz rangos szakember vitatta meg a témával kapcsolatos kutatási eredményeket, amely eredményekről magyar, angol és német nyelven összesen tizenegy tanulmánykötet számolt be.

Időközben készül egy újabb angol nyelvű kötet, ennek fő témája a telekommunikációs konvergencia problematikája társadalomtudományi nézőpontból. A tanulmánykötet elsősorban napjaink egyik legfontosabb jelenségére, a mobil-, a vonalastelefon-, az internetszolgáltatás és a digitális szórakoztatás technológiai és kulturális összefonódására koncentrál.

Ezenfelül már szerveződik a következő, 2008 szeptemberében megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia is. Ennek középpontjában a mobilkommunikáció és a közösségépítő hálózatok etikájának kérdései állnak majd. A 2008-ra tervezett kutatások témái között hangsúlyosan szerepel a mobilművelődés (m-learning) és a hálózott tudás problematikája. Az MTA és a T-Mobile közös kutatásának eredményeiről itt tájékozódhatnak az érdeklődők.