Szupergyors PC-kártya az NEC-től

Vágólapra másolva!
Az NEC neve hazánkban még talán kevésbé ismert, mint tőlünk nyugatabbra lévő országokban, de a felhasználók számára minőségi alternatíva lehet az új, 7,2 Mbites HSDPA-támogatással felszerelt adatkártya.
Vágólapra másolva!

A közhiedelemmel ellentétben a szolgáltatók kínálatában elérhető PCMCIA-foglalatba helyezhető adatkártyákat nem maguk az operátorok állítják elő, annak ellenére, hogy adott esetben magenta vagy tűzpiros színben pompáznak ezek a villámgyors eszközök. A hazai piac meghatározó beszállítója, a Huawei mellet gyakorlatilag minden gyártó rendelkezik saját PC-s adatkártya megoldással, így a hálózati eszközök terén egyre nagyobb szerepet játszó hódító NEC is.

A szabványméretű újdonság mindössze 50 gramm, tehát a hordozható laptopunkat nem fogja megnehezíteni, ellenben a szokásos 3-4 centiméternyi kilógó adóvevő ezúttal is ott fog díszelegni a notebook oldalán. A kártya érdekessége, hogy a jelenleg elterjedt 3,6 Mbit/sec maximális letöltési sebességre képes típusokkal szemben az NEC újdonsága a jelenleg hazánkban elérhető leggyorsabb adatátviteli technológiát támogatja, amellyel a szolgáltatónk HSDPA-hálózatán keresztül elméletileg akár 7,2 Mbit/sec-es értéket is elérhetünk.

Meglátásunk szerint az NEC némileg elkésett termékével, mivel a piacvezető Huawei már az összes olyan meghatározó mobiloperátorral leszerződött, mely a mobilinternet-eszközök piacát érinti.