Playyoo: oszd meg a saját mobiljátékodat!

Vágólapra másolva!
Érdekes vállalkozásba fogott az online tartalommegosztásra szakosodott Playyoo cég. Az általuk létrehozott weboldal célja, hogy a kreatív fejlesztők minél hatékonyabb és gyorsabb módon tudják megosztani friss játékaikat a mobilfelhasználóknak.
Vágólapra másolva!

Thomas N. Burg, a Playyoo szóvivője igen találó szlogennel jelezte az oldal célját: "Mi akarunk lenni a mobil játékok YouTube-platformja!". Az oldal hasznos szolgáltatást nyújthat mind a fejlesztők, mind a felhasználók számára, ugyanis a játékok feltöltése és letöltése egyelőre egyaránt ingyenes. A Playyoo nem csak felülete biztosít az otthoni fejlesztőknek, hanem a legjobb alkalmazásokat akár anyagilag is díjazza - nem kevesebb, mint 40 ezer euróról van szó!

A szájt célja, hogy a felhasználók ne csak a le- és feltöltésekkel szaporítsák a portál látogatottságát, hanem az egyes játékokhoz véleményeket fűzzenek, segítsék egymás munkáját, és ezáltal egyfajta online fejlesztői közösséget hozzanak létre, amely kifejezetten a mobiljátékokra szakosodott. Természetesen nem csak véleményeket lehet majd egymás tudtára adni az oldalon belül, hanem mások által alkotott, vagy bárhol a neten fellelt szoftvereket is felpakolhatunk a saját profiloldalunkra. A játékosok és a látogatók egymás között különféle versenyeket szervezhetnek, amelyek során kiderülhet, hogy kik a legtehetségesebb mobiljáték-fejlesztők.

A platform alapját az Adobe Flash Lite adja, amellyel létrehozhatjuk saját profilunkat és kezelhetjük a le- és feltöltéseket. A Playyoo weboldal képes személyre szabott találati oldalakkal bombázni a regisztrált felhasználókat, így érdemes odafigyelni az érdeklődési körünk pontos meghatározására, amikor éppen a profiloldalunkat töltjük ki. Az adatforgalomtól nem kell megijedni, ugyanis egy átlagos mobilszoftver 100 kilobájt, ami csak igen extrém esetükben kúszik feljebb 4-500 kilobájtra. Egyelőre a Nokia-, az LG- és a Sony Ericsson-telefonok tulajdonosai tudják feltelepíteni ezeket a játékokat.

Sajnos az oldal finanszírozása korántsem megoldott. A jelenleg magántőkéből összehozott vállalkozást a tulajdonosok a jövőben a játékokba illetve az oldalba épített reklámokkal kívánják fenntartani.