Google-kereső lesz a Nokia-telefonokban

Vágólapra másolva!
A Nokia és a Google világszerte Google Search keresővel szereli fel készülékeit.
Vágólapra másolva!

A Nokia és a Google bejelentette, hogy a Google népszerű keresőmotorját beépítik a Nokia Search alkalmazásba. A programot elsőként egyes piacokon a Nokia N96, a Nokia N78, a Nokia 6210 Navigator és a Nokia 6220 classic készülékeken találhatjuk meg. A Google kereső a későbbiekben további Nokia modelleken is megjelenik majd. A Nokia a jövőben a Google keresőt világszerte száznál is több országban elérhetővé teszi majd ügyfelei számára, így a program több mint negyven különböző nyelven beszélő felhasználót fog kiszolgálni.

A most már a Google-lel kibővült Nokia Search a mobilkészülékről gyors és egyszerű hozzáférést biztosít a webes információkhoz. A felhasználók a Nokia Search megoldással a tartalmakat a saját telefonjukon is kereshetik, helyi keresőkkel pedig teljes körű keresést végezhetnek. A több készüléken megtalálható Nokia Search az aktív készenléti kijelzőről közvetlenül elérhető, így a felhasználók időt takaríthatnak meg. Ha a felhasználó megtalálta a keresett adatot, az a Nokia Search-ből a készüléken található további eszközök, például térképek, az üzenetküldés vagy a böngésző révén egy kattintással azonnal fel is használható.

A Google kereső már feltűnt a Nokia internet-tábláin, tavaly pedig a Nokia N95 8GB a mobilkészülékek közül a világon elsőként támogatta a Google videomegosztó platformját, a YouTube-ot. A Nokia Search száznál is több országban negyven feletti nyelvváltozatban és több mint 40 Nokia készüléken található meg.