Vágólapra másolva!
A Vodafone Otello nevű keresőszolgáltatásának szöveg helyett mms-ben elküldött fotók alapján keresi meg a kívánt információkat.
Vágólapra másolva!

A mobilcég a hannoveri CeBIT vásáron mutatta be megoldását, amelynek használatához nincs szükség keresőszavak begépelésére, a felhasználónak mobiljával csak le kell fotóznia azt a dolgot, amelyről információkat szeretne megtudni. Bár a képet a mobilcég rendszerének el kell küldeni mms-ben, a Vodafone szerint a megoldás gyorsan használható, hiszen a mobilok számbillentyűin a keresőszavakat sem egyszerűbb begépelni.

A PC World beszámolója szerint az Otellónak bármilyen fotót el lehet küldeni - legyen az egy újságcikk, DVD-borító, épület, vagy személy képe. Az mms-ben továbbított képet a rendszer feldolgozza, majd a fellelt információkat visszaküldi a felhasználónak, akárcsak egy hagyományos webkereső.

A társaság már élesben teszteli az Otellót: a német Bild magazin olvasói a megjelölt cikkeket mobilkészülékükről lefotózva elküldhetik a Bildnek, majd cserébe plusz multimédiás tartalomhoz, képekhez, videókhoz férhetnek hozzá. A Vodafone arról nem ejtett szót, hogy a szolgáltatás meddig működik majd próbajelleggel, és mikor lesz már élesben is használható. A CeBIT-en tartott bemutatón azonban a rendszer gyengéi is megmutatkoztak: az Otello nem ismerte fel a hannoveri vásáron részt vevő Angela Merkel német kancellárasszonyt, aki saját képét küldte el neki multimédiás üzenetben.

(PC World)