Hamarosan érkezik a wimaxos internettábla

Vágólapra másolva!
A finn Nokia bejelentése alapján a hamarosan érkező N830 Internet Tablet már beépített WiMAX adóvevővel rendelkezik majd, így wifi hotspotoktól távol is lehet majd használni, már ahol egyáltalán működik már ez a technológia.
Vágólapra másolva!

A készülékről felbukkant képeket elnézve a vékony, modern kialakítás továbbra is az Internet Tablet termékcsalád jellemzője marad. A kihúzható billentyűzet tartalmazza a teljes QWERTY kiosztást, így akár hosszabb szövegeket vagy leveleket is begéplehetünk az eszközbe. A nagyfelbontású kijelző tökéletesen alkalams lesz komplett weboldalak, és AJAX, Flash vagy egyéb modern webkettes megoldások megjelenítésére is.

A pletykák szerint a finn gyártó akkor lépne igazán előre a népszerű termékcsalád fejlesztésében, ha a modern mobilinternetes technológiák egyik legújabb találmányát, a WiMAX-ot is beépítené az új termékbe. Bár az egyebek közt az Intel által is támogatott technológia még nem mondható éppenséggel túl kiforrotnak, előnye, hogy a wifi hálózatok kis hatótávolságával szemben jóval megbízhatóbb és gyorsabb, kilométeres hatótávolságú netelérést biztosítson. A Magyarországon csak igen korlátozottan elérhető Internet Tablet termékcsalád a tengerentúlon igen nagy népszerűségnek örvend.

Forrás: [origo]

Az USA-ban a jelenleg kapható változat, az N810-es 390 dollárért kapható. Ez a típus elsősorban a wifi-internet egyszerű használatára lett kifelesztve, emellett GPS-navigációra is alkalmas.