LG CYON: egy újabb internettábla?

Vágólapra másolva!
A Nokia és a Samsung sikerei után az LG is egy olyan internettáblával jelentkezik a piacon, amely ráadásul még telefonként is üzemel. Vagy valójában egy olyan telefonról van szó, amellyel kiválóan lehet internetezni? Nézőpont kérdése.
Vágólapra másolva!

A koreai gyártó bejelentése szerint, egy, a saját piacra szánt, új, internetezésre alkalmas eszközzel próbálja meghódítani az LG az üzleti felhasználókat. Az LG KG800-as csokitelefon bemutatása óta a gyártó leginkább a design, a megjelenés és nagyfelbontású, beépített kamerák terén mutatott többet és jobbat, mint versenytársai, ellenben a CYON-t már kifejezetten a webes szörfölésre fejlesztették ki.

Az amúgy mobiltelevíziózásra is alkalmas készülék TFT LCD-kijelzője széltében 800 pixelt képes megjeleníteni - ez elméletileg egy átlagos weboldal megtekintéséhez éppen elég, és nem kell feltétlenül órákig görgetnünk a scrollbar segítségével. A 800x480 képponton keresztül a gyártótól megszokott, színekben gazdag kijelző köszön vissza ránk - hasonló megjelenítő dolgozik az Asus és a Samsung UMP megoldásaiban. A versenytársakhoz képest az LG készülékének erőssége a 3 hüvelykes kijelzőben rejlik - szemben az ellenfelek 2 hüvelykes megjelenítőivel.

A micorSD-kártyával bővíthető LG CYON-nal elméletileg nincs szükség semmiféle, oszlopokban történő rendezésre (lásd Opera Mini) vagy egyéb szoftveres tömörítésre: a weboldalakat egy az egyben képes visszaadni a készülék. Az amúgy érintésérzékeny LCD mellett a hátoldalon egy 2 (más források szerint 3) megapixeles, autófókuszos kamerát találunk, amellyel minőségi fotókat készíthetünk akár arcfelismerő funkcióval és rázkódásvédelemmel kiegészítve. A CeBIT-en bemutatott LG CYOn Windows Mobile operációs rendszert hordoz magában, és a kijelző alatt különféle gyorsgombokat találunk. A Bluetooth 2.0- és az USB 2.0-támogatáson felül még az alulról kihúzható szokásos 9 numerikus gombból álló billentyűzet lehet érdekes.

A Koreában alkalmazható T-DMB tv-adóvevővel is felszerelt készülék európai premierjéről egyelőre nincs információnk.