Itthon is kapható 3G/wifi-routerek 3.

Vágólapra másolva!
Az Option GlobeSurfer 7.2 egy valódi irodai interneteszköz: segítségével, amennyiben mobilinternet-előfizetésünk van, úgy a vezeték nélküli hálózat szabadságát kihasználva tudjuk megosztani a világháló-elérést munkatársaink között.
Vágólapra másolva!

Az Option neve hazánkban elsősorban a PCMCIA-adatkártyák kapcsán lehet ismerős. Ellenben mióta a Huawei átvette az uralmat a mobilinternet-modemek piacán, azóta az Option nevét egyre ritkábban halljuk hálózati eszközök kapcsán. A Voddafone portfoliójában elérhető GlobeSurfer 7.2 eszközzel ellenben számos, korábban aggasztó problémát orvosolni tudunk. Ugyanis hiába szereztünk be egy mobilinternet-előfizetést az irodánkba, ha egyszerre több gépen is szeretnénk használni, akkor egy 3G-és wifi-routerre lesz szükségünk, lehetőség szerint pedig a két funkciót egy készülékben kell elérhetővé varázsolni.

A GlobeSurfer 7.2, - mint azt neve is mutatja - maximálisan 7,2 Mbt/sec-es HSDPA-adóvevővel rendelkezik, amelybe beillesztve a szolgáltatónktól kapott SIM-kártyát, máris rácsatlakozhatunk az eszközre. Amennyiben munkahelyünkön a legújabb trendeknek megfelelően laptopokkal dolgozunk, és ezek a masinák lehetőség szerint el vannak látva wifi-adóvevővel, úgy egyszerűen meg tudjuk oldani a vezeték nélküli kapcsolatot az internetmegosztó és a notebook között. A GlobeSurfer 7.2 támogatja a normál vezetékes megoldásokat is, amelyen keresztül 10/100 Mbit/sec-es sebességet is el tudunk érni.

A vezetékes telefonok is ráköthetők a készülékre, így amennyiben még nincs wifi-képes VOIP telefon az irodában, úgy egy amúgy hordozható telefonkészüléken keresztül is munkára tudjuk bírni. A router támogatja a klasszikus EDGE- (240 kbit/sec), 3G- (384 kbit/sec), a 3,6 és 7,32 mbit/sec sebességű mobilinternetet is. A router sajnos nem támogatja a BalckBerry push email levelezőrendszert, így nagyobb, több embert foglalkozató irodákba nem javasoljuk az eszköz használatát, amely táraihoz hasonlóan egyszerűen egy böngészőablakból konfigurálható.

A GliobeSurfer méretei igen kedvezők: a mindössze 15 cm széles, 10 cm mély és 3 cm magas eszköz 255 grammot nyom. A MAC címszűrést is ismerő router támogatja a WEP- és WPA- titkosításokat, így a wifi-n (b és g) megosztott adatokat biztonságos csatornákon küldhetjük egyik gépről a másikra.