Csengőhang helyett saját illat mobilra

Vágólapra másolva!
Kétszáz fajta különböző illatot képes előállítani az NTT DoCoMo kísérleti mobilos ketyeréje, amelyre mobilinterneten lehet letölteni az illatkódokat. 
Vágólapra másolva!

A kísérleti szolgáltatást húsz tesztelő bevonásával csütörtöktől teszteli majd a japán NTT DoCoMo mobilcég. A kísérleti szolgáltatás egy már létező, megrendelésre a lakásokba és az irodákba a kívánt illatot varázsoló, asztali PC-vel használható szolgáltatás mobilos változata.

Segítségével a felhasználók egyedi illatokhoz jutnak, melynek kódját mobilinterneten keresztül tölthetik le készülékeikre. A telefonról az infravörös porton keresztül lehet az információt egy elektromos légfrissítőhöz hasonló, illatpatronokat tartalmazó szerkezetre továbbítani, amely végül a kívánt illatot fújja ki. Az eszközben tizenhat különböző illatpatron található, melyekből kétszáz féle illatot képes előállítani. Az aromaterápiához mindenféle képernyőn megjelenő vizualizációkat, kísérőzenéket is le lehet tölteni majd.

Egyelőre nincs konkrét adat a szolgáltatás várható díjáról, de a japán cég szeretné, ha a high tech illatadagoló nem kerülne többe 125 eurónak megfelelő összegnél.